Fru Strejt är sjukt kreativ

Statliga Vattenfall storsatsar! Investeringar för tiotals miljarder i kol- och gaskraftverk är planerade i raka motsats till sina egna hållbarhetsmål!

Fru Strejt fnyser missbelåtet. Tycker det kan vänta. Hon ser på Tour de Ski och vill INTE bli störd, tills hon, ungefär samtidigt som Anders Blomquist beklagar sig över de dåliga snöförhållandena (han tycker nämligen att man inte borde kört dagens etapp i en nationalpark där det inte är tillåtet att ösa ut salt, vilket allt som oftast krävs när klimatet inte vill vara med och leka vinter) upptäcker stora reklamskyltar med Vattenfalls logga i skogen samt lite var stans på den svenska landslagsdräkten.

– Men hur tänkte dom nu?! Hur kan de ha en huvudsponsor som ser till att skynda på den globala uppvärmningen? Jag menar, plus fyra grader och skidåkning? Skulle inte tro det! Har de ingen på Svenska Skidförbundet som har koll på de här frågorna? Vi måste kolla deras hemsida! Nu!

Vi hittar inte någon information om klimatförändringar på skidförbundets webb. Dock upptäcker Fru Strejt deras stora framtidssatsning på barn och ungdomar:

ssf

-Nej, nu JÄVLAR! I morgon är det du som ringer till Skidförbundet, Vattenfall och ta mej f-n till Jacob Hård och frågar vad det är frågan om! Hör du det?! De ska inte tro att de kommer undan med vad som helst. UUULF! Hör du det?!

Jag låser in mig, sätter på reklamradio på högsta volym och låtsas att jag inte hör henne. Låtsas som att det snöar fast det regnar, och jag låtsas att jag skiter i vilket, för det är väl så man gör. Men Albin (2) som njuter av sin första vinter längtar redan efter ny”mjuksnö”. Den som går att ramla i, skotta och äta. Vi försökte oss på en snögubbe i dag. Den blev hård, smutsig och ytterst liten.

Jag avbryts plötsligt i mina tankar av att något skjuts in under dörren. Ett brev signerat Fru Strejt. Det är ett collage.vattenfall

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s