Hon finns på riktigt!

Maria-Pia+Boethiüs+tillbaka+i+Sverige

 

Fru Strejt, jag har hittat henne! Att infoga flaggor på sin profilbild är en sak, att faktiskt göra något utanför vårt tomtebo-matrix är något helt annat!  Jag bjuder här på några smakprov från Maria-Pia Boëthius senaste krönika. Bara att tugga i sig. Vill du läsa den i sin helhet finns den här.

”Efter katastrofen i Doha – klimatmötet – är det dags att fråga sig hur det egentligen står till med denna värld? Vad är det som får sju miljarder människor att finna sig i att vi sömngångaraktigt navigerar mot syndafallet enligt idén ”efter oss-syndafallet”? Varför pågår inte maj 1968 gånger 1 000, bojkotter, demonstrationer, manifestationer, total civil olydnad, avsättning av odugliga politiker, bildandet av nya partier och ett globalt Tahrir-torg? Om jag vore ett kunnigt barn idag, vilket många barn är, eller ung, skulle jag ställa hela den makthavande föräldra- och farfarsgenerationen till svars på ett sätt som inga unga generationer någonsin gjort tidigare: Är ni från vettet? Är ni inte riktigt kloka? Hur kan ni bara fortsätta att förgöra den planet som borde vara vår framtid?”

”[…] sanningen är ju att vi alla borde rodna av skam. Vi borde få höra att vi är idioter som slött överlåtit världens framtid till de döende politikerna, inte död-döda men odugliga, så att vi kan skjuta över skulden på dem och slippa handla själva. Människor sopsorterar en smula, köper elbil och sätter upp solfångare på taket och tänker att de gjort sitt; men att göra sitt i denna akuta tid är totalt uppror, att kämpa för livet och riskera allt för kommande generationer, eftersom de (ännu) inte gör det själva, att ställa till en global uppresning utan motstycke. Vår tids kultur går ut på att hindra oss från det. ”Folket” påstås gilla Melodifestivalen; en miljard flugor älskar skit, alltså kan skit inte vara fel? Ingen skugga över flugorna, men över pr-helvetet som fått flugorna att gilla skit. […]”

Det värsta är att hon, som vanligt, har rätt!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s